HH aneb horolezecký hermelín

Rubrika: Dění v oddíle
Autor: Deny

z deníku lezce bylinkáře

Protože určití členové paklenické výpravy projevili zájem o recept na Pionýrův nakládaný hermelín, rozhodla jsem tajemství této pochoutky zveřejnit.

Klíčem k úspěchu je získání tajuplných horských a skalních bylin z různých oblastí.

Suroviny:
4 hermelíny (Sedlčany, cestou na Roviště)
15 kuliček jalovce (Mařenka, Bílá skála a další)
1 lžička tymiánu (Paklenica)
1 lžička rozmarýnu (Montserrat)
2 bobkové listy (Meteora)
2 feferonky (u Hásků na chalupě, cestou do Malešova)
8 stroužků česneku (u Mrázů na zahradě, cestou na Choustník)

a pak několik méně podstatných surovin, které koupíte v samoobsluze:
na špičku nože sladké papriky
na špičku nože pepře
2 cl oleje (obyčejného)

Hermelíny podélně rozdělíme, spodní část poklademe česnekem pokrájeným na plátky, posypeme drceným kořením vyjma bobkového listu, zakryjeme horní polovinou, naskládáme do sklenice celé nebo i rozčtvrcené, obložíme bobkovými listy a zalijeme olejem.
Sklenici pečlivě uzavřeme, zabalíme do dvou igelitových sáčků a převezeme autem (nejlépe bez klimatizace) do nějaké teplé lezecké oblasti. Tam ještě chvíli ponecháme v předsíňce stanu a můžeme konzumovat!

Vytvořeno: Deny 3.10.2006 13:35
Upraveno:Gobo 20.9.2012 07:47další...