Bořeň

Tento víkend se konaly Nováčkovské zkoušky, jako již tradičně, na Bořni. Poklidná louka na jižním úpatí majestátního skalního útvaru byla zaplněna stany, auty, lany a jiným lezeckým harampádím, lehké napětí bylo cítit ve vzduchu.

Během sobotního dopoledne se všech 13 nováčků zdárně popralo s navazováním a vázáním všech uzlů, které si na ně Happy připravil. Vzhledem k tomu, že ke zkušeným instruktorům (Happy a Kovi) se přidali i novopeč ▸▸▸

Kupředu...
Zobrazit galerii

Tak jsme si zalezli a prozkoušeli na Bořni.

Zkouškami prošla bez ztráty kytičky Radka. O něco pomalejší ale bezchybní byli Brejchy s Petrem K. S podmínkou, že má více lézt na skalách i trénovat lezecké techniky prošel s odřenýma ušima Erik.

Evidentně málo nalezeno a málo absolvovaných metodických akcí měl Tom S., což se projevilo na lezení, zachraňování/štandování i v testu. Příští rok to bude s přibývající praxí určitě lep ▸▸▸

Díky všem nováčkům, že se nepozabíjeli navzájem!

Můj pocit byl, že všichni více-méně zvládají lezení, jištění, základní orientaci na skále a také první pomoc při tahání na laně. To nebývá tak úplně zvykem. Takže za mě dobrý! Rychlost a jistotu všichni získají časem a praxí. (Robin dokonce říká, že to byl větší požadavek než na instruktory při školení, které absolvoval on.)

Testy byly trošku slabší. Nejlepší byla téměř bezch ▸▸▸

Nácvik na maturitu na Maturitě
Zobrazit galerii

Horolezecké zkoušky na Bořeni dopadly velmi dobře! V.erča, Šáry, Luci a Vorner nezaváhali, vylezli své cesty bez problémů a bezpečně. Vytahování zraněných horolezců na vlastních štandech a spouštění dolů každý (každá) udělali po svém, ale také výborně! Testy byly též bez větších problémů. Gratulujeme!

JAKÉ CHYBY se letos nedělaly: http://www.humanita.n.cz/articles_view.php?idart=507

V.erče, Luci a Vornerovi zbývají už jen  ▸▸▸

Západní hřebenovka
Zobrazit galerii

Tohle jsme naštěstí nečetli, než jsme vyrazili na Bořeň:

http://www.boren.wz.cz/prectete108.html

Kdo nehákoval po rezaticích Hasičskou a nedůvěřoval rakovinám v Neckách, jako by snad ani neprožil horolezecký život :-)

Již tradiční akce na znělcovém kopci, lezení a relaxace v pivním sanatoriu

Již osmý rok se konalo tradiční velikonoční lezení na bořni a pití piva a lihovin pod Bořněm. Oproti minulým ročníkům a po zjištění předpovědi počasí vyrážíme až v sobotu ráno. Krajina byla osvěžená noční průtrží mračen a zkrápěná mrholením, a tak byl bujný samaranč opatřen sněhovými řetězy, které umožnili dosmýkání v hlubokém blátě až na tábořiště. Přivítali nás zplihlé obličeje dorazivších v pátek ztrýzněné mokrou nocí, některé slabé povahy (Go ▸▸▸